2012 m. lapkričio 27 d., antradienis

3 darbas


Atlikdama šio darbo pirmą dalį su dideliais sunkumais susidurti neteko. Informacijos daugiausiai ieškojau naudodamasi Google. Ieškoti tam tikrų failų ar programų taip pat nebuvo sunku, tik kai failas nėra didelės apimties, jį greitai atsiunčia, todėl sunku pasakyti tikslų siuntimo laiką, nes rodoma tik kiek liko siuntimo laiko. Taip pat šioje dalyje reikėjo ieškoti ftp serverių sąrašo, puslapis, kuriame buvo pateiktas sąrašas buvo gana primityvus, jokios paieškos ar nuorodų į nurodytus ftp; serverių adresai pateikti kaip tekstas. Kita užduotis buvo rasti sistemas, kuriose galima atsisiųsti failus ar programinę įrangą nežinant pavadinimo, puslapius rasti pavyko ir ,manau, jie bus pravartūs ieškant tam tikrų programų ir juos teks panaudot. Naudinga buvo sužinoti daugiau apie portalus talpinančius informaciją ( tai failai ir pan.). failus galima talpinti nemokamai, reikalinga tik registracija, pats talpinimas nėra sudėtingas ir vietoj siuntimo kažkam gali tiesiog nurodyti nuorodą į tą failą.

Antroje dalyje teko padirbti su media sharing sistemomis. Mano pasirinktai temai gana sunku rasti foto, tiko tik keli grafikai, diagramos, rasta daug nereikalingos informacijos. Paveikslų ieškojau naudodamasi Flickr.com ir picasaweb.google.com. Ieškodama garso informacijos naudojausi last.fm, čia radau naudingų garso failų, susietų su mano tema, tai būtų Graikijos aptarimas ar euro naujienos. Ieškodama el.leidinių susidūriau su problema, jog kaikurie iš jų yra mokami ( scribd.com).  

Trečioje dalyje ieškojau video turinio medžiagos. Lietuviškos iTV sistemos yra gana ribotos, mažai naudingų šaltinių, informacija sena. Ieškant informacijos buvo sunku ją rasti, todėl teko bandyti nevieną paieškos raktą. Užsienio iTV gerokai platenės nei lietuviškos savo turiniu. Informacija labiau tinkama mano temai, nes mano tema orientuota į ES. Taip pat užsienio sistemose pateikiama daugiau informacijos apie vaizdo įrašą, platesnis aprašymas. Ieškant informacijos galima rasti daug naudingų pranešinų, diskusijų ir pan.

Reikšmingi šaltiniai:
http://www.flickr.com/photos/bankofengland/7738869778/ [foto] – tai Anglijos banko BVP prognozė iki 2015 metų pradžios. Grafike rodomas procentinis pokytis.

http://www.scribd.com/doc/106121879/EU [el.leidinys] - Svarbiausias aspektas šiame šaltinyje tai Europos sąjungos ateities perspektyvų aptarimas bei Graikijos likimo ES klausimas.

http://www.metacafe.com/watch/yt-GI9n7HZGDGU/ft_authers_note_grim_news_from_greece/ [video] - Financial Times apžvalga dėl Graikijos ateities. Aptariama skolos tendencija, kuri susieta su BVP iki 2014 metų.

http://www.reuters.com/video/2012/11/14/europe-day-ahead-new-euro-zone-recession?videoId=239131508 - Pateikiami duomenys apie EU taip pat išskiriama viena svarbiausių ES šalių t.y. Vokietija. Kalbama apie galima pasisukimą recesijos link.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą