2012 m. spalio 8 d., pirmadienis


1 darbas

Atlikdama šį darbą įgyjau naujų žinių apie paieškos sistemas. Iki šiol žinojau tik vieną paieškų sistemą, t.y. Google. Po šio darbo praplėčiau savo paieškų sistemų sąrašą.
I dalis. Šioje dalyje teko pabandyti sukonstruoti tam tikrus paieškai skirtus raktus, ko anksčiau nebuvau dariusi. Palyginus skirtingas paieškų sistemas, pastebėjau, jog visos paieškų sistemos (Google, Alta Vista, Yahoo bei Teoma) nesupranta – rakto. Taip pat Alta Vista bei Yahoo randa daugiausiai užklausai skirtų rezultatų. Išplėstinė paieška taip pat iš dalies naujas dalykas man. Atlikdama užduotis pastebėjau, jog Google ir Teoma nesupranto rakto NOT. Tik Google rašo rastų paveikslėlių skaičių, taip tik tik ši paieškų sistema rodo per kiek laiko rasta informacija ir turi daugiausiai failo formato užklausų.
II dalis. Po pirmos dalies darbo buvo aiškus skirtumas, jog informacijos lietuvių kalba yra daug mažiau nei anglų. Lietuviškos paieškų sistemos yra silpnos, palyginus su tarptautinėm, tad yra kur judėt pirmyn. Vienintelis puslapis, kuris atsidarė, tai Search.lt, bet rezultatų gausa nepasižymėjo, informacija sena.
III dalis. Ieškant informacijos bloguose, blogsearch rado gerokai daugiau informacijos nei technorati. Blogdigger nerado jokios aktualios mano temai informacijos. Blogsearch nesuprato rakto NOT. Iš naujienų paieškos sistemų visas užklausas patenkino tik bing.com.

ŠALTINIAI:
Reikšmingi šaltiniai:

Reikšmingi šaltiniai tinklaraščiuose:

Reikšmingi šaltiniai naujienų pasieškos sistemose:


Reikšmingi šaltiniai socialinių nuorodų paieškos sistemose:




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą